2019 er så småt ved at lakke mod enden og det er blevet den tid på året, hvor alle os i FRONTPEOPLE A/S ønsker vores samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår. Ligeledes har det fået os til se tilbage og samle op på alle de gode erfaringer vi har bygget på – erfaringer som styrker vores metoder og evne til at levere værdiskabende rekruttering, Headhunting og Executive Search i hele landet.

Et skarpere fokus uden alt det overflødige

I 2018 revurderede vi FRONTPEOPLE A/S’ forretningsmodel og kom frem til en konklusion om, at skære helt ind til vores kernekompetence: Rekruttering, Headhunting og Executive Search. Vores beslutning var et ønske om at skabe et endnu bedre overblik, og levere en mere værdiskabende service for alle vores kunder. Vi har taget vores egen medicin i opgaven at omsætte vores vision: ”Vi vil være den mest værdiskabende rekrutteringsvirksomhed”. Godt et år efter beslutningen kan vi konstatere, at det var det helt rigtige at gøre.

Secret Service er en stor fordel for kundens drift

I FRONTPEOPLE A/S har vi mærket en stigende efterspørgsel efter Secret Service, også kaldet Headhunting og Executive Search. Secret Service er den diskrete og effektive løsning, når man ønsker at udskifte i virksomhedens ledelse, uden at skabe tomrum i driften.

Vi udvider staben og styrker forretningen

For at komme i mål som Danmarks mest værdiskabende rekrutteringsvirksomhed er fokus, at udvide seniorkonsulent og partnerstaben. Vi har med glæde tidligere i år annonceret udnævnelsen af Jan Jørgensen til Partner. Ligeledes forventer vi at byde nye kolleger velkommen i det nye år, som kan bidrage med nye vinkler på rekruttering og Search, og være med til at skabe værdi for vores kunder.

2020 – Hver tredje dansker skifter job i det nye år

Nye tal fra Jobindsats viser, at rekordmange danskere overvejer at skifte job i det nye år. Tallet for jobskifte har været stigende de sidste fem år. I 2018 valgte hele 25% af danske lønmodtagere at skifte job. I 2020 forventes det, at op imod hver tredje dansker søger nye udfordringer. En af de mest hyppige årsager til jobskifte er dårlig ledelse.

DNA og ledelseskodeks

Vi bliver løbende klogere på hvad god ledelse betyder for god arbejdslyst, og for god bundlinje. I FRONTPEOPLE A/S arbejder vi benhårdt på at rekruttere direktører, ledere og specialister som ikke ”bare” er dygtige, men som samtidigt stemmer overens med den konkrete virksomheds ambitioner, arbejdskultur og DNA. God gammeldags kvalitet fornægter sig ikke.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

CategoryNyheder

© 2019

logo-footer