Rekruttering via eget netværk kan være en nem og effektiv måde at rekruttere på, men der er også ulemper og faldgruber som du og din virksomhed helst bør undgå. Netværk giver kun adgang til et begrænset antal kandidater. Hvis I leder efter nye kompetencer, bør I overveje hvorvidt netværksrekruttering er den bedste løsning. Vores erfaring siger, at en ekstern rekrutteringspartner kan skabe stor værdi, fordi rekrutteringsvirksomheder ofte har stor ekspertise indenfor hvilken profiltype der passer bedst ind i den pågældende virksomhed. Forventningsafstem med jeres rekrutteringspartner og brug de kompetencer jeres rekrutteringspartner kan bidrage med.

Fordele ved at rekruttere via dit netværk

En af de helt klare fordele ved at rekruttere via dit netværk er, at du sparer tid og penge. Du skal hverken bruge tid eller ressourcer på annoncering eller brug af eksterne rekrutteringsvirksomheder.

Ulemper ved at rekruttere via dit netværk

En af de mest hyppige tendenser når du rekrutterer via dit netværk er, at du rekrutterer ud fra dit eget spejlbillede. Du ender ofte med at rekruttere ud fra en meget begrænset del af den tilgængelige arbejdsstyrke som er at finde på arbejdsmarkedet. Uden at bemærke det, kan du meget hurtigt komme til at overse den bedst kvalificerede kandidat til den givne jobposition. Dit netværk består typisk af profiltyper som på en eller anden måder minder om hinanden, og i mange tilfælde er du måske ikke klar over hvilken profil der gavner din virksomhed mest.

Er du i tvivl? I så fald bør du overveje en rekrutteringspartner

Hos FRONTPEOPLE A/S er vi eksperter i rekruttering af direktører, ledere og specialister. Vi fungerer som Headhunter og samarbejdspartner og er effektive og overvejende i vores rekrutteringsproces. For os er det ikke nok at finde en kandidat, der lever op til de objektive kriterier. Vi sætter os ind i din virksomheds DNA, og sikrer os at finde kandidater som er proaktive og engagerede. Vi gør brug af vores erfaring og undgår dyre fejl når vi rekrutterer for din virksomhed.

Kontakt os til en uforpligtende snak og hør mere

Overvejer du nødvendigheden af en rekrutteringsvirksomhed når du skal ansætte en ny direktør, leder eller specialist? Hos FRONTPEOPLE A/S er vi eksperter i Executive Search og Headhunting. Vi takker kun ja til arbejdsopgaver, som vi kan løse på højest mulige niveau. Kontakt en af vores kandidater og find ud af om vi er den rigtige til arbejdsopgaven.

CategoryBlogindlæg

© 2021

logo-footer