Skab den bedste start for jeres nye kollega

53% af alle eksternt rekrutterede ledere stopper indenfor 1 år. Kilde: CNN Money, Fortune
22% af de nyansatte der stopper, gør det indenfor de første 2 måneder. Kilde: ”Onboarding – flyvende fra start”, Harpelund og Højbjerg, 2016.

Onboarding, også kendt som organisatorisk socialisering, refererer til den mekanisme,
hvorigennem nye medarbejdere tilegner sig den nødvendige viden, færdigheder og adfærd for at blive effektive organisatoriske medlemmer. Onboarding af ledere er en yderligere essentiel øvelse for virksomheder, da ledere netop ikke kun påvirker sidelæns og opad i organisationen, men i høj grad også nedad. Uengagerede nyansatte ledere der forbliver umotiverede i deres nye job, og efterfølgende forlader stillingen, har dermed en potentielt større negativ påvirkning på organisationen end en specialist der forlader organisationen.

Jobtilfredshed – også på den lange bane

Hos FRONTPEOPLE A/S er onboarding fast inkluderet i vores rekrutteringsydelser, hvor der i det første år efter ansættelsen minimum afholdes 2-3 opfølgningsmøder med kandidaten og den ansættende leder. Vi har fordelen af at være ekstern tredjepart som kan italesætte behov, mangler eller succeser i samarbejdet mellem kandidat og leder, og derudover afstemme fælles målsætninger og forudsætninger for godt samarbejde og jobtilfredshed.