Tiderne har ændret sig og danske lønmodtagere skifter job som aldrig før. Det gælder både på ledelsesplan såvel som medarbejdere. Førhen var det ikke utænkeligt, at en virksomheds leder eller medarbejdere blev indstillet til H.M. Dronningens Fortjenstmedalje efter mange års tro tjeneste i samme branche. Det er et kæmpe privilegie, at man som lønmodtager har friheden til at skifte mellem jobs når det passer en. Det er dog ikke samme succeshistorie for de danske virksomheder, der desværre må punge ud når dygtige ledere og kollegaer forlader arbejdspladsen. Ligeledes påvirker det hyppige jobskifte de øvrige ansattes arbejdsmoral og engagement. I gennemsnit koster en fejlrekruttering af en funktionær rundt regnet en halv million kroner. Det tæller alt fra lønomkostninger til rekruttering af en ny kandidat.

Der er heldigvis en række ting I kan gøre, for at undgå fejlmatch. Vi kommer med nogle råd til hvad I kan gøre for at undgå unødvendigt jobskifte og ansættelsesprocesser på arbejdspladsen.

1. Foretag ikke forhastede beslutninger ift. rekrutteringen af den rette kandidat

En velfungerende rekruttering er omfattende men nødvendig. I rekrutteringsbranchen oplever vi ofte, at der bliver sat spørgsmålstegn ved de omkostninger der ligger i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Dog viser flere undersøgelser, at mange fejlmatch eller opsigelser kunne være undgået, hvis virksomheden havde gjort brug af den rette rekrutteringsstrategi.

2. Vær med til at sikre, at kandidaten har et godt opstartsforløb

Hos FRONTPEOPLE A/S agerer vi som sparringspartner både før, under og efter ansættelsen af kandidaten. Vha. et velovervejet onboardingforløb er vi med til at sikre, at kandidaten leverer det bedst mulige resultat hurtigst muligt. Et studie fra Wynhurts Group viste, at et velstruktureret onboardingforløb øger chancen for fastholdelse af kandidaten i over tre år med hele 58%. Vores erfaring er den samme. Et rekrutteringsforløb med et velovervejet onboardingforløb kan spare jeres virksomhed for både tid og penge.

3. Kompenser kandidaten ud fra kvalifikationer
Selvom det lyder en smule banalt, ser vi ofte, at virksomheder ikke kan tilbyde en løn der matcher de kvalifikationer de har brug for. Ledelsesprofiler er omkostningsfulde men nødvendige for din virksomheds drift. Hos FRONTPEOPLE A/S bruger vi vores ekspertise indenfor tidligere rekrutteringsforløb til at forventningsafstemme en løn som både jer og kandidaten er tilfredse med.

4. Synlige udviklingsmuligheder
Man taler ofte om synlige udviklingsmuligheder blandt medarbejderne, men ikke så ofte på ledelsesniveau. Ofte savner ledere at blive udfordret, og der kan være givende for både lederen og virksomheden at tilbyde efteruddannelse, kurser og udfordrende arbejdsopgaver.

Kontakt os til en uforpligtende snak og hør mere

Som erfaren coach og sparringspartner i rekruttering og fastholdelse af direktører, ledere og specialister, er vi i stand til at udfordre jeres virksomheds måde at tænke fastholdelse på. I FRONTPEOPLE A/S forventningsafstemmer vi med virksomheden og den rekrutterede kandidat for at sikre, at jeres samarbejde varer længst muligt. Kontakt en af vores konsulenter og hør mere.

CategoryBlogindlæg

© 2021

logo-footer