derfor skal du ikke ansætte

DEN KANDIDAT DU TROR DU HAR BRUG FOR

Derfor skal du ikke ansætte den kandidat du tror du har brug for

En hyppig tendens er, at virksomheder har tegnet et glansbillede af den ideelle kandidat inden de rekrutterer. Du er måske på udkig efter en kandidat med den helt rigtige uddannelsesbaggrund og relevant arbejdserfaring. Nogle gange kan du ovenikøbet ende med at forelske dig i kandidatens CV og glemme personen bag. Mange års erfaring indenfor rekruttering har vist os, at ovenstående eksempel kan være en kæmpe udgift, hvis I laver samme fejltagelse.

Fokusér på at ansætte mennesker – ikke CV’er
Når du leder efter den rigtige ledelsesprofil, er det vigtigt, at du ansætter en leder som har det rette værdi og kulturmatch for jeres virksomhed. Ansætter du en kandidat alene på baggrund af kandidatens CV risikerer du store økonomiske omkostninger og spildtid. Både fordi kandidaten måske hurtigt vil søge nye veje, men samtidigt fordi kandidaten muligvis ikke vil præstere tilstrækkeligt grundet manglende motivation og arbejdsglæde. Vores råd er at ansætte en kandidat som passer ind i virksomhedens DNA og som kan lede dit team. Kompetencer er uden tvivl vigtige, men din virksomhed kan have større glæde af at ansætte den ”næstbedste”, som rent faktisk passer ind i virksomhedens profil og kommer godt ud af det med virksomhedens kollegaer.

 

Forventningsafstem og vær tydelig omkring virksomhedsforhold, kultur og værdier
For at finde den ideelle ledelsesprofil er det ligeledes vigtigt, at du er ærlig omkring gældende virksomhedsforhold, kultur og værdier. Det er på alle måder en bjørnetjeneste at profilere sig som noget man ikke er. Efter ansættelsen vil kandidaten hurtigt gennemskue virksomhedsstrukturen, og stemmer det ikke overens med det kandidaten er blevet lovet, kan det have fatale konsekvenser.

Hvem er FRONTPEOPLE?

Forretningsdrevet rekruttering – det er vores speciale, det er det vi brænder for. Vi har siden 2007 løst rekrutteringer i hele værdikæden for vores kunder.

Læs mere om os her

Læs mere fra os

Sådan vælger du den helt rigtige headhunter

Headhunting og Executive Search er omfattende discipliner og det kan være svært at navigere i junglen af rekrutteringsvirksomheder. Det kan være fristende at vælge det mest kendte i branchen, men hvad giver i virkeligheden mest værdi for jeres virksomhed? Vi deler ud...

læs mere