hvad fortæller

PERSONLIGHEDS- OG KOGNITIVE TEST REELT OM KANDIDATEN?

Hvad fortæller personligheds- og kognitive test reelt om kandidaten?

I FRONTPEOPLE A/S gør vi altid brug af personligheds- og kognitive test som en del af vores rekrutteringsværktøjer, når vi rekrutterer kandidater. Vores personligheds- og kognitive test giver os en mere nuanceret indsigt i kandidaternes væremåde og hjælper os med at sikre, at vi finder den kandidat, som passer bedst ind i jeres virksomheds DNA.

 

Hvorfor er personlighedstesten vigtig?
Personlighedstesten er med til at give et indblik i kandidatens personlighed. Der er som sådan ikke rigtige eller forkerte svar. Vi anvender NEO-PI-3 som redskab til at forholde os kritiske og undrende til kandidatens personlige kompetencer. Personlighedstesten giver ikke den fulde sandhed, men kan gøre vurderinger og komplekse beslutninger håndgribelige.

Hvorfor begynder flere virksomheder at bruge kognitive test i deres rekrutteringsforløb?
Den kognitive test bliver brugt i stigende grad landet over. Testen tager udgangspunkt i kandidatens evne til at ræsonnere logisk og analyserende i forskellige kontekster. Den kognitive test tager udgangspunkt i kandidatens aldersgruppe og kan sammenlignes med en IQ-test. En ledelsesposition har typisk en høj grad af kompleksitet, og kræver derfor en kandidat med gode kognitive færdigheder. Selvom kandidaten er ekstrovert, imødekommende og giver et godt indtryk under jobsamtalen, skal kandidaten ligeledes gennem den kognitive test for at vurdere, om kandidaten har det nødvendige kognitive overskud der skal til for at skabe et tilfredsstillende resultat.

Kan man rekruttere udelukkende ud fra personligheds- og kognitive tests?
Personligheds- og kognitive tests skal udelukkende ses som en guideline til at finde det rigtige match mellem kandidat og virksomhed. Hos FRONTPEOPLE A/S lægger vi på at skabe et komplet overblik over kandidatens personlighed. Det kræver test, samtaler og referenceinterviews. Det er afgørende hvordan kandidaten bestrider lederrollen og begår sig ift. relationer med øvrige medarbejdere. Disse faktorer kan hverken algoritmer eller adfærdstests måle

Hvem er FRONTPEOPLE?

Forretningsdrevet rekruttering – det er vores speciale, det er det vi brænder for. Vi har siden 2007 løst rekrutteringer i hele værdikæden for vores kunder.

Læs mere om os her

Læs mere fra os

Sådan vælger du den helt rigtige headhunter

Headhunting og Executive Search er omfattende discipliner og det kan være svært at navigere i junglen af rekrutteringsvirksomheder. Det kan være fristende at vælge det mest kendte i branchen, men hvad giver i virkeligheden mest værdi for jeres virksomhed? Vi deler ud...

læs mere